Pravilno nanašanje senčil za oči

Ličenje je za marsikoga vsakodnevna rutina. Kljub temu pa še zdaleč ni nujno, da make up uporablja pravilno. Rezultat na obrazu je lahko povsem neuspešen, kar pa se uporabniki kozmetičnih izdelkov morda niti ne zavedajo prav dobro. Veliko vlogo imajo zagotovo tudi senčila, ki skrbijo za privlačnejši videz oči. Kakovostna paleta senčil pa ne bo kaj dosti koristila, če ne poznamo vsaj osnovnih pravil za nanašanje senčila na veke.

Pravilno izbrana in nanešena senčka vaše oči lahko naredi čudovite in svetleče, ne glede na to, ali je v nude odtenku, zadimljena ali morda svetleča. Sicer pa je tovrstni kozmetični produkt za ličenje del lepotne rutine že več stoletij. Kljub temu pa ga še dandanes pogosto nanašamo na povsem neustrezen način. Naj to postane preteklost.

Prah senčila pomešan z vodo

Senčila so uporabljali že stari Egipčani. Seveda pa pred njimi ni stala takšna paleta s senčili, kot je na voljo nam. Prah senčila, s katerim so obrobljali svoje oči, so pomešali z vodo. Nato so ga uporabili kot eyeliner. Na takšen način si niso izpopolnili samo svojega videza, temveč so lepotila uporabljali tudi za verske in zdravstvene namene.

YouTube video
Video: Ličila in lepota v starem Egiptu

Medtem ko so stara ljudstva pri sebi morda imela le po eno senčko, moramo danes pri roki imeti vsaj tri senčila, če ne kar celo paleto z vsaj desetimi barvami. Takšne izdelke uporabljamo izmenično. In glede na to, da si na svoj obraz ne nanašamo večjih količin, takšno ličilo lahko koristno uporabljamo kar nekaj časa. Kljub temu pa se moramo zavedati, da imajo tudi senčila za oči svoj rok uporabe. Od njih naj bi se za vedno poslovili nekje po treh letih uporabe.

Oblike senčil

Dejstvo je, da se kozmetična branža nenehno razvija. Posledično se razvijajo tudi konsistence senčil. V preteklosti so bila poznana zlasti takšna v trdi obliki. V tem hipu so na voljo tudi v prahu, delu, kremi, celo v mussu. A ne glede na to, za katero vrsto se boste odločili, pred nanašanjem nujno uporabite podlogo za senčilo. S tem zagotovite, da ličilo ostane na mestu, kamor ste ga nanesli.

Paleta senčil Revolution
Paleta senčil podjetja Revolution vsebuje 18 odtenkov senčil

In ker prav nihče ne želi videti, kjer se konča eno senčilo in prične drugo, ne pozabite zabrisati robov. Kupite dovolj dober in primeren čopič, ki vam bo to zagotovil. Blendanje bo tako veliko lažje pa tudi precej bolj učinkovito.

Nizka cena in kakovost Revolution kozmetičnih izdelkov

Če za ličila in kozmetiko na sploh porabite ogromne količine denarja, to še zdaleč ne pomeni, da ste naličeni in negovani po najboljših možnih merilih oziroma trendih. Večja umetnost je, če se ličite s poceni izdelki in je rezultat vrhunski. Kljub temu pa pri tem ne mislimo na prepoceni make up izdelke povsem neznanih proizvajalcev, ki za uporabo morda sploh niso dovolj varni.

Paleta senčil I Heart Revolution
Dvojna paleta senčil s tematsko obarvano embalažo

Najpomembneje je torej najti poceni ličila priznane blagovne znamke. Če prisegate na Revolution kozmetične izdelke, ste to izpolnili.

Ultra paleta korektorjev za zabrisovanje

Revolution blagovna znamka vam ponuja ugodne in izjemno kakovostne izdelke za ličenje in nego vašega telesa. Želite profesionalen nanos korektorja? Izberite ultra paleto korektorjev, ki vam jo omenjena znamka ponuja pod imenom Ultra Cover and Conceal Palette. Odtenki korektorjev so visoko pigmentirani, preprosti za zabrisovanje, zelo lepo prekrivni, skrijejo vse nepravilnosti na obrazu.

Največja prednost tovrstnega izdelka je zagotovo ta, da lahko različne odtenke korektorjev za različne letne časa najdeš v samo eni paleti. Paletka je primerna tudi za senčenje obraza oziroma za contouring.

Sprej za utrjevanje ličil

Revolution se lahko pohvali s številnimi lepotnimi izdelki, med katerimi zagotovo izstopa sprej za utrjevanje ličil – Mini Fixing Spray. Izdelek je nastal v sodelovanju s priljubljeno televizijsko serijo Friends. Lahka meglica vam omogoča učinkovito podaljšanje obstojnosti ličil. Prav tako preprečuje razmazovanje in bledenje.

Sprej preprosto popršite z razdalje 10 do 15 centimetrov po celotnem obrazu, in sicer po tem, ko nanj nanesete vsa ličila.

Revolutionovo kremno rdečilo

Svetovno uveljavljena blagovna znamka ponuja vrhunsko zasnovano kremno rdečilo, ki je na voljo v sedmih odtenkih. Tovrstni kozmetični produkt je visoko pigmentiran. Koži doda povsem naravni videz. Preprosto se zabriše preko tekočega pudra in se prav tako enostavno zlije z vašo kožo.

Na področje ličk izdelek nanesite v primerni količini, in sicer kar z uporabo prstov. Dobro ga zabrišite v kožo. Za več intenzivnosti rdečilo nanesite v dodatni količini.

Objave iz iste kategorije: