Pravilno izbrana športna oblačila za vrhunske rezultate

Športna oblačila je potrebno povsem pravilno izbrati, seveda če si želite kar se da dobrih oziroma vrhunskih rezultatov. Kakovostna izbira oblačil za športne dejavnosti je prav tako pomembna tudi zaradi dobre zaščite. Vzporedno s tem je treba paziti tudi na kakovostna izbrana športna obuvala. 

Pri izbiri športnega oblačila morate najprej preveriti, ali je izbrani kos sploh dovolj uporaben. Na žalost še vedno večina kupcev gleda zlasti na to, da so oblačila za šport videti privlačna, ob tem pa neredko pozabljajo na samo uporabnost.

Funkcionalnost in uporabnost oblačil za šport 

Vsekakor je pomembno tudi to, da se v izbranih oblačilih za šport dobro počutite. Športna oblačila se morajo prav tako ponašati z dobrimi funkcionalnimi lastnostmi in morajo torej biti kar se da uporabna. Uporabnost se navezuje tudi na to, da se v njih dobro in udobno počutite. 

Pri izbiri športnega oblačila morate najprej preveriti, ali je izbrani kos sploh dovolj uporaben.

Sodobna športna oblačila so najpogosteje izdelana iz mešanice bombaža in umetnih materialov. Še zlasti so prilagojena za še intenzivnejše odvajanje potu in dovajanje zraka med samo aktivnostjo. Krojena morajo biti tako, da se telesu dobro prilegajo in omogočajo učinkovito gibanje. 

Športno spodnje perilo 

Izjemno pomemben dodatek k oblačilom za šport je spodnje perilo, na primer športni nedrčki. Še zlasti je omenjena vrsta športnega spodnjega perila dobrodošlo pri tistih vrstah vadbe, kjer so prisotni poskoki ali pa izrazite spremembe položaja telesa. 

Sodobno in moderno zasnovani športni nedrčki so neredko kar vgrajeni v športna oblačila oziroma v športne majice. Na ta način zagotavljajo optimalno združevanje v povezavi z zaščito, udobjem in ne nazadnje tudi funkcionalnostjo. 

Preberite si še naslednji članek: Zaščitna delovna oprema za noge

Dobra zaščita je še posebej pomembna pozimi, ko se temperature spustijo pod ničlo. Delovni čevlji ogrejejo noge s kakovostno podlogo in nudijo zaščito pred poškodbami.

Oblačila za šport za podobne aktivnosti 

Verjetno ste tudi sami opazili, da je izbire v povezavi s športnimi oblačili na trgu več kot pa le zadosti. Najbolje je, da si izberete športna oblačila, ki jih boste lahko uporabljali za podobne aktivnosti. V nasprotnem primeru bo strošek za takšna oblačila lahko postal hitro previsok. 

Sodobna športna oblačila so najpogosteje izdelana iz mešanice bombaža in umetnih materialov.

Dobra ponudba športnih oblačil pa tudi športne obutve po dostopni ceni vam je na voljo na spletu. Obstaja kar nekaj uveljavljenih spletnih prodajaln, ki vam po zelo ugodnih cenah ponujajo oblačila za različne športne aktivnosti vrhunskih proizvajalcev. 

Kakovostne promocijske majice 

Majice so lahko odlično promocijsko darilo oziroma material. Pri izbiri katerega koli promocijskega materiala pa je vsekakor bistveno to, da je material kar se da uporaben. To mora seveda veljati tudi za majice. Te so tudi sicer v paleti promocijskih daril med vsemi izdelki najbolj priljubljene. 

Paziti morate, da ne boste podarjali promocijskih majic, ki bi po nekaj pranjih že popolnoma zbledele oziroma spremenile barvo ali pa obliko. Takšne majice za promocijo zagotovo ne dosežejo učinka oziroma cilja. Pred izbiro primerne promocijske majice je treba zato poznati nekaj osnovnih pravil, kako izbrati kar se da kakovosten in uporaben izdelek. 

Verjetno ste tudi sami opazili, da je izbire v povezavi s športnimi oblačili na trgu več kot pa le zadosti.

Majica za promocijo iz naravnega materiala 

Ker je bombaž naravni material, na katerega prisega večina kupcev majic in drugega tekstila, izbirajte promocijske majice, ki so narejene iz takšnega materiala. A zavedati se morate, da so tudi bombažne majice med seboj lahko izjemno različne. 

Prav tako pri izbiri promocijskega tekstila ne pozabite preveriti teže materiala. V praksi to pomeni, da boste morali preveriti, kako debela je na primer izbrana majica. Gramatura kakovostne majice je med 150 in 180 GMS. Oznako vam lahko razloži tudi izkušeni in strokovno podkovani prodajalec v trgovini s tekstilom. 

Majica iz umetnega materiala 

Promocijske majice so vsekakor lahko izdelane tudi iz umetnega materiala. Morda ne veste, da tudi umetni materiali postajajo vse udobnejši in ne nazadnje tudi kakovostnejši. Še posebej za športni tekstil se uporabljajo tkanine iz zelo hitro sušečih poliestrov. Tem so dodani še elastani in poliamidi. To omogoča izjemno trpežnost ter dolg življenjski rok. Cena takšnih majic je na trgu precej dostopnejša v primerjavi s tistimi, ki so narejeni iz bombaža. 

YouTube video

Pred nakupom promocijskih majic ne pozabite pri prodajalcu preveriti še, ali so izdelane v skladu s certifikatom, ki omogoča, da je material majice zdrav in ne vsebuje nobenih škodljivih snovi. 

Velikost promocijskih majic 

Ker v segmentu velikost vlada zelo velika zmeda, je dobro, da ste nanj še posebej pozorni. V povezavi z velikostjo imajo nekatere države povsem svoje oznake, na primer Anglija ima povsem svojo tabelo velikosti za majice in druge vrste tekstila. 

Sicer pa se pri izbiri majic najpogosteje pojavljajo izbire velikosti XS, S, M, L, XL, XXL.

Preberite si še naslednji članek o unikatnih majicah z napisi.

Objave iz iste kategorije: