Sodobne jopice

Morda so v preteklosti ženske veliko bolj nosile jopice, kot jih danes, vendar temu ni tako. Tudi danes so jopice še kako pomembne, vendar so ženske morda pozabile na ta kos oblačila in njegovo pomembno vlogo. Morda so se porazgubile ideje, kako lahko sodobno jopico nosimo. No, vsako ugibanje je odveč, saj vsaka ženska nosi le tisto, v čemer se najbolj udobno počuti in to velja tudi za jopice. Danes se sodobne jopice povsem razlikujejo od tistih predhodnih. Zakaj?

Glavna lastnost sodobnih jopic je predvsem v tem, da so nepravilnih obliki in modno usmerjene. Danes ni ključnega pomena ne dolžina in ne širina jopice. Vsekakor pa je potrebno razmisliti, kakšna jopica vam najbolj pristaja. Jopice lahko nosite samostojno ali pa kot nekakšen modni dodatek. Jopice so včasih imele funkcijo gretja ženskega telesa, danes pa to ni več glavna prednost. Jopica je danes odličen kos garderobe, ki z lahkoto nadomesti jakno tudi v hladnih jesenskih dneh.

Seveda veljajo določene medno zapovedi pri nošenju sodobnih jopic. To pomeni, da naj močnejše postave vedno izberejo jopic v podobni ali isti barvi, kot je barva hlač oziroma krila. Tako boste ustvarili silhueto, s katero bo vaša postava bolj oblikovana. Prav vsem tipom postave pa pristajajo lepo telirane in oblikovane jopice. Sodobne jopice lahko nosite zapete ali odpete, ponovno je vse stvar vašega okusa in celotnega imidža. Pri tem pa morate biti pozorni na dolžino jopice. To pomeni, da majhni ljudje ne smejo nositi dolgih jopic, saj jih ta še pomanjša. Zelo podobno kot pri nošenju obleke.

Vse lastnice, ki pa imate normalno žensko postavo, pa lahko sledite jopicam, ki segajo nekje do pasu. Jopice pa imajo danes tudi drugo ime, in sicer kadrigani. Te vrste jopice so bolj padajoče oblike in malce bolj modno usmerjene. Vsekakor pa so jopice vsakič bolj popularne tudi kot jakne oziroma vrhnje oblačilo. Sodobne jopice bodo tako grele vaše telo in vas ponesle v svet mode.

Enhanced by Zemanta

Objave iz iste kategorije: