Učinkovito konturiranje glede na obliko obraza

Vsi dobri poznavalci make up rutin zagotovo veste, da je konturiranje že dlje časa neizbežen del oziroma postopek. Rezultat takšnega postopka pa je lahko povsem neučinkovit, če konturiranja ne znate pravilno izvajati. Predvsem je treba pri tej metodi upoštevati samo obliko obraza.

Za diamantno obliko obraza naj bi se uporabljajo konturiranje na področju pod senčkami in ličnicami. Bronzer in druge vrste izdelkov za postopek se morajo obvezno najprej nanesti na ličnice. Čopič je treba nato premikati od ušes do ličnic. Na takšen način se lahko zabriše bronzer ter posledično doseže lep in povsem naravni učinek.

Konturiranje na srčastem in ovalnem obrazu

Če je obraz v obliki srca, to pomeni ožjo brado ter širše čelo. V tem primeru je treba konturiranje izvesti najprej na čelu – ob laseh, da se čelo vizualno zmanjša. Nato sledi predel pod ličnicami, čisto na koncu je na vrsti brada. Pri tej tehniki je najbolje uporabljati kar bronzer ter primerno velik čopič.

Konturiranje na srčastem in ovalnem obrazu
Preizkusite paleto za konturiranje obraza in poudarite svojo lepoto

Za ovalen obraz pa se uporablja konturiranje na dveh področjih. To sta čelo ter predel pod ličnicami. Čela ne smete konturirati po celotni dolžini, ampak samo ob strani. Na področju pod ličnicami pa je treba biti pri postopku izjemno natančen. Bronzer se na koncu zabriše ob laseh.

Konturiranje na okroglem in kvadratnem obrazu

Konture na okroglem obrazu je treba narediti na področju čela, ličnic ter brade. Na čelu se konturiranje uporabi izključno ob strani. Posebno pozornost pa je treba nameniti postopku na čeljustni liniji. Bronzer je treba izjemno natančno zabrisati. To področje namreč ne sme biti temnejše v primerjavi z vratnim delom.

YouTube video
Video: Svetlenje & Senčenje obraza

Za kvadratno obliko obraza se uporablja podobno konturiranje kot za okrogel obraz – torej na predelu čela, pod ličnicami ter na čeljustni liniji. Ravno tako je treba dovolj natančno zabrisati bronzer, da področje obraza ni temnejše od vratu.

Revolution je ena od najpopularnejših blagovnih znamk med privrženkami make upa

Pri izbiri ličil in druge kozmetike ste najverjetneje izjemno pozorni tudi na samo blagovno znamko. Če bi vas vprašali, katere kozmetične blagovne znamke oziroma hiše so v tem hipu najpopularnejše, bi med njimi zagotovo omenili tudi Revolution.

Konturiranje Revolution
Revolution paleta senčil za konturiranje

Revolution je znamka, ki je na trgu prisotna že dolgo časa. Med strastnimi privrženkami ličil, pripomočkov in številnih dodatkov je znano, da Revolution ne ponuja samo vrhunskih izdelkov, temveč je tudi cenovno povsem dostopna blagovna znamka.

Finalisti izdelkov Revolution

Blagovna znamka Revolution na trg postavlja številne izdelke. A dobre poznavalke kozmetičnih izdelkov zagotovo vedo, kateri izdelki priljubljene svetovno priznane blagovne znamke se najdejo na samem vrhu top finalistov. To so zagotovo pudri, ki jih lahko najdemo v številnih možnih vrstah, oblikah pa tudi odtenkih.

Znamka je izjemno poznana tudi po izdelkih za nego in ličenje ust. Na voljo so številne različice šmink, glosov in drugih izdelkov, ki so na ustih odlično obstojni. Ne nazadnje pa je Revolution svojo priljubljenost pridobil tudi z vrhunsko zasnovanimi maskarami za oči.

Hranilna podlaga in serum za obraz Wibo

Še ena ob bolj priljubljenih in uveljavljenih kozmetičnih blagovnih znamk je znamka Wibo. Poznana je po številnih kakovostnih ter cenovno dostopnih izdelkih. Te lahko nakupujete v specializiranih prodajalnah, tudi na spletu.

V tem hipu je eden od najbolje prodajanih Wibo izdelkov zagotovo hranilna podloga ter serum za obraz. Gre namreč za odličen izdelek 2 v 1.

Bogata formula za vsakodnevno nego kože

Wibo hranilna podloga in serum za obraz je izdelek, ki je mamljiv že na prvi pogled. Tudi sicer gre za vrhunski izdelek z bogato formulo za vsakodnevno nego kože. Kožo dobro ščiti pred vplivom zunanjih dejavnikov, tudi tistih manj ugodnih. Obenem koži omogoča vlaženje pred nanosom ličil.

Koža je po uporabi izdelka videti povsem zdrava pa tudi sveža. Dobro se obnese tudi na ustnicah, še posebej kot podlaga za mat šminke.

Serum z izvlečkom acai jagode

Serum Wibo vključuje izvleček acai jagode, goji jagode ter izvleček brusnice. Vsi omenjene sestavine so vsem dobro poznane kot antioksidanti ter zaviralci staranja kože. Serum vsebuje tudi vitamin C, ki dobro vpliva na stanje tonusa kože.

Od kod sploh prihaja blagovna znamka Wibo?

Glede na to, da je kozmetična znamka Wibo vse bolj priljubljena tudi pri nas, je dobro poznati njen izvor. Znamka izhaja s Poljske. Znana pa je po tem, da se trudi ves čas izdelovati kozmetiko najvišje kakovosti. Njihov ključni cilj je izboljšati prav vsak izdelek do popolnosti ter ga uporabnikom ponuditi po najdostopnejši ceni.

Objave iz iste kategorije: