Ustrezno vzdrževanje športnih oblačil

Če športna oblačila perete na isti način kot druga, nega zagotovo ni pravilna. Oblačila za športne aktivnosti so namreč izdelana iz drugačnih materialov. Proizvajalci praviloma pri izdelovanju uporabljajo veliko sintetike, zato se oblačila za šport pogosto usmradijo. Razlog za to je vsekakor tudi potenje.

Morda imate občutek, da se neprijetnega vonja v športnih oblačilih ne boste znebili nikoli. Kljub temu imate na voljo kar nekaj učinkovitih trikov, s katerimi lahko na uspešen način preprečite neprijeten vonj. Vaša športna oblačila bodo tako vedno sveža ter lepo dišeča.

Pranje športnih oblačil

Športna oblačila pri vzdrževanju vzamejo nekoliko več časa kot običajna. Pri pranju se izognite mehčalcem za perilo, saj je ta eden od največjih sovražnikov oblačil za šport. Z mehčalcem namreč ustvarjate svojevrstno oviro in smradu ne odstranjujete. Obenem prav zaradi mehčalca športna oblačila izgubljajo na elastičnosti.

Pri pranju športnih oblačil prav tako ne uporabljate preveč pralnega praška. Priporočamo, da uporabite samo polovico običajne količine. Špornih oblačil po vadbi nikoli ne pustite ležati na tleh, četudi ste v stiski s časom. Zaradi velike vlage se bakterije hitreje razvijajo, vonj je samo še bolj nadležen in moteč. Če jih ne zmorete oprati takoj, je najbolje, da jih vsaj posušite. Če boste športna oblačila torej prali kasneje, jih v vmesnem času lahko daste v vrečko in zamrzovalnik. To je namreč še eden od izjemno koristnih trikov. Preizkusite.

Uporaba kisa, sode bikarbone in limone pri vzdrževanju športnih oblačil

Če mislite, da pri športnih oblačilih pri preprečevanju neprijetnega vonja pomaga samo pralni prašek, se motite. V tej vlogi se namreč izjemno dobro obnese tudi beli kis. Ta je namreč izjemno učinkovit. Še preden boste športna oblačila dali oprati, jih vsaj za 20 ali pa 30 minut namočite v vodo, v katero boste dodali nekaj kapljic belega kisa.

Kis lahko dodate tudi v prašek. Pri odpravljanju neprijetnih težav je zadosti uspešna še soda bikarbona. K perilu dodajte eno žličko soda bikarbone. Nekateri v pralni stroj dajejo tudi limonin sok, ki prav tako odpravlja neprijetne vonjave. Sicer pa sta za opravljanje nadležnih vonjav še vedno najboljša rešitev sonce ter sveži zrak. Če torej le imate možnost, je športna oblačila najbolje najprej posušiti na zraku in ne v zaprtem prostoru. 

Promocijski tekstil sporoča vaš poslovni uspeh

Ste do sedaj že kdaj obdarovali svoje poslovne partnerje, stranke, zaposlene ali kogar koli, ki se je zanimal za vaše delo v podjetju? Vsi dobri poslovneži omenjene osebe obdarujejo vsaj enkrat na leto. S promocijskimi oziroma poslovnimi darili želijo sporočiti, da so hvaležni za sodelovanje in tudi za doprinos k uspehu. Darila pa so lahko najrazličnejših vrst. Še zlasti dobro se obnese promocijski tekstil.

Izbira promocijskega tekstila
Pri izbiri promocijskega tekstila se boste najverjetneje najprej soočili s težavo, kateri kos oblačila sploh izbrati.

Promocijski tekstil predstavlja izjemno veliko nabor najrazličnejših kosov oblačil. Še posebej popularne so promocijske majice, hlače in jakne. Ljudje pa se nič manj ne razveselijo niti manjših kosov, kot so rokavice, kape in nogavice. Najpomembneje je, da je tekstil za promocijo vašega podjetja izdelan iz dobrih materialov. Tudi na takšen način sporočate svoj poslovni uspeh.

YouTube video

Polo majice kot promocijski tekstil

Pri izbiri promocijskega tekstila se boste najverjetneje najprej soočili s težavo, kateri kos oblačila sploh izbrati. Odlična izbira so vsekakor polo majice, ki so primerne tako za moške kot tudi predstavnice nežnejšega spola, ne nazadnje tudi za otroke. Promocijske polo majice so primerne za vsakodnevno nošenje. Obenem delujejo športno, pa tudi dovolj elegantno, da si jih lahko nadenete za sestanek.

Polo majice se tako kot promocijski tekstil na sploh pojavljajo v različnih zasnovah. Izberite tistega, ki se vam zdi najbolj sprejemljiv, zanimiv, simpatičen oziroma nosljiv.

Promocijski tekstil
Promocijski tekstil predstavlja izjemno veliko nabor najrazličnejših kosov oblačil.

Promocijske jakne

Promocijske jakne so še ena dobra izbira tekstila za promocijo podjetja. Čeprav takšen promocijski tekstil stane nekaj več denarja, pa vam bodo zaposleni, stranke in še kdo zelo hvaležni. Na vidno mesto jakne postavite logotip svojega podjetja. Na ta način si lahko naredite zelo dobro reklamo. Pri izbiri jaken večjo pozornost na primer namenite softshell jaknam, ki so pri ljudeh na sploh zelo priljubljene in so lahko odlična zamenjava za vetrovke.

Promocijske kape in rokavice

Po drugi strani pa je priljubljen tudi promocijski tekstil v obliki kap, rokavic, nogavic, skratka manjših kosov oblačil. Tudi takšen tekstil vam je na voljo v številnih različicah. Pri izbiri kape pazite na to, ali bo namenjena za zimski čas ali športni aktivnosti v poletnem času.

Objave iz iste kategorije: