Otroški čevlji

Otroci so naše bogastvo in zanje bi gotovo dali vse na svetu. To pomeni, da je izjemno pomembno, da za otroka ter njegovo zdravje poskrbimo takrat, ko odrašča. Otroci so ves čas aktivni – tako v vrtcu, kot tudi v domačem okolju. Seveda pa otrok odrašča, kar pomeni, da mu se mu tudi številka stopal ves čas veča. Otrok med 3. in 12. letom dobiva vse bolj ozka stopala, prav tako pa se v tem obdobju izoblikuje nart. Povprečna rast otroškega stopala je kar en centimeter na leto.

Zaradi vseh teh dejavnikov je potrebno otroku izbrati pravo in predvsem ortopedsko naravnano obuvalo. Najbolj udobna obutev v začetnem obdobju je gotovo zapenjanje ‘na ježka’. Vsekakor pa je potrebno poudariti, da nikakor ne smete varčevati pri otroški obutvi, saj so to najpomembnejši časi v razvoju telesa. Prav tako je potrebno izbrati pravilno velikost čevlja, čeprav to pomeni, da boste morali vsake pol leta kupovati novo številko. V primeru, da otrok v otroštvu ne bo imel pravilne obutve, lahko kmalu privede do ortopedskih težav, kar si pa gotovo nihče ne želi.

Otroški čevlji so torej še kako pomemben dejavnik pri samem odraščanju. Na trgu je izbira pravih otroških čevljev res velika in se je izjemno težko odločiti, kakšno obutev izbrati. Na prvem mestu pri sami izbiri mora biti zagotovo udobje in funkcionalnost čevlja. Pravilna izbira ima posledično dober vpliv na celotno telo.

Pravilo, ki si ga moramo začrtati je, da mora biti otroški čevelj čim bolj podoben bosi nogi in kar se da učinkovito simulirati naravno hojo. S to preprosto formulo bomo otroku gotovo naredili dobro in mu prihranili morebitne kasnejše ortopedske težave. Poleg tega moramo paziti, da našemu malčku ne bo drselo, saj bi lahko ravno obutev povzročila precej nevšečnosti pri sami hoji. Prvi koraki so še kako pomembni in starši se morajo tega dejstva nadvse zavedati.

Otroški čevelj pa lahko kaj hitro pokaže prve znake nepravilnosti oziroma ortopedskih težav. Dobro spremljajte obrabljenost otroškega čevlja in ugotovite, ali ima vaš malček težave. Pred tem se seveda posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pravilno svetoval kako in kaj. Torej, izberite udobno, kvalitetno in primerno obutev za vašega malčka – v odraslem obdobju vam bo hvaležen!

Objave iz iste kategorije: