Nakup ure za našega otroka

V današnjem času imajo otroci na voljo ogromno različne tehnologije, ki jo lahko uporabijo za zabavo ali učenje. Tako imajo vedno mlajši otroci pametne telefoni, GPS naprave, računalnike ipd. Med vso to tehnologijo pa se velikokrat pozabi pomen, ki jih imajo klasične ročne ure. Omenjene naprave imajo še vedno veliko prednosti, če jih uporabljamo vsakodnevno. To pa velja za odrasle kot tudi za otroke. V tem članku je opisanih nekaj prednosti, ki jih imajo klasične ure za naših otrocih.

Otroške ročne ure
Dejstvo je, da bodo naši otroci imeli veliko prednosti, če se bodo zgodaj v svojem življenju naučili osnov manipuliranja s številkami.

Razumevanje časa od zgodnjih let

Pri otrocih je vedno opazna lastnost ta, da nimajo občutka za čas. Temu je tako, saj so vedno v pogonu. S tem seveda ni nič narobe in je normalen del odraščanja. Je pa res, da je izredno dobro, če jih naučimo boljšega odnosa s časom. To pa lahko storimo z otroškimi urami

Poleg tega pa je otroška ura preprosto in funkcionalno darilo, ki je primerno za mnoge različne priložnosti, kot so rojstni dnevi, praznovanje ob koncu zaključenega razreda ipd. Darovanje ure pa bo našim otrokom omogočilo, da bodo hitro razvili občutek za čas. S tem pa bodo otroci poželi razne prednosti, kot so:

  • Boljša organizacija delovnih nalog
  • Večja natančnost v vsakodnevnem življenju
  • Večja odgovornost

Ročne ure so tudi idealni pripomoček za organizacijo časa, zaradi svoje priročnosti.

Praktično znanje za vse življenje

Dejstvo je, da bodo naši otroci imeli veliko prednosti, če se bodo zgodaj v svojem življenju naučili osnov manipuliranja s številkami. Temu bi lahko tudi rekli, da je dobro, če se naučijo matematičnih osnov. Pri tem pa je analogna ročna ura nepogrešljiva. Za najmlajše lahko kupimo take otroške ure, ki imajo pobarvane kazalce, da jim sama naprava izgleda bolj zanimiva. Možni pa so tudi motivi risank, junakov in drugih likov, ki našim otrokom burijo domišljijo. Poleg tega pa se bodo naučili prebrati čas na vsaki analogni uri v razredu, pri zdravniku, doma ipd.

Otroške ure ne odvračajo pozornosti

Moderne naprave, kot so pametni telefoni, so zelo uporabni za mnoga opravila. Imajo pa eno veliko pomanjkljivost. To pa je nenehno odvračanje pozornosti. V hujših primerih pa lahko nenehna uporaba telefona povzroči tudi odvisnost. 

Priporočljivo je, da našim otrokom zaupamo naprave, ki jih lahko brez težav obvladajo. To je še posebej res zaradi tega, ker šele razvijajo svoje sposobnosti vzdrževanja pozornosti. Če pa jih neka naprava pri tem moti, jim lahko na dolgi rok povzroči veliko težav. 

Otroške ročne ure
Otroške ure ne predstavljajo tveganja za oči, ne povzročajo odvisnosti, ter ne vzpodbujajo slabih navad.

Otroške ure ne predstavljajo nenehnih dražljajev. Naši otroci pa se lahko s preprostim pogledom na uro vedno seznanijo o točnem času. Tako jih nič ne bo oviralo pri opazovanju, poslušanju in učenju v šoli ali doma.

Večja varnost naših otrok

Pametni telefoni imajo z vsako novejšo izvedbo več funkcij, ki jih naredijo nepogrešljive za službeno in osebno uporabo. Res pa je, da niso vedno priročni. Temu je tako, saj predstavljajo nevarnost, če jih pravilno ne uporabljamo. Da bi se seznanili s časom, je potrebno telefon vzeti iz žepa, odkleniti zaslon, vtipkati geslo ipd. To pa lahko nevarno za naše otroke, če to počno med hojo čez cesto, tekom ali drugo aktivnostjo. Ročna ura pa nam takoj pove trenutni čas, če jo preprosto pogledamo. Tako zmanjšamo možnost, da bi po nepotrebnem prišlo do nesreč in poškodb, ki jih lahko prinese nepravilna uporaba mobilnega telefona.

Manjša obremenjenost z elektromagnetnim sevanjem

Računalniške naprave oddajajo dokaj veliko elektromagnetnega sevanja. Tako prenosniki, namizni računalniki, ter tudi pametni telefoni niso priporočljivi za dolgotrajno uporabo s strani otrok. Res je, da se tej izpostavitvi ni možno izogniti, saj bodo otroci potrebovali računalnik za učenje in tudi zabavo. Lahko pa zmanjšamo tveganje tako, da jih po nepotrebnem ne zasipamo z različnimi računalniškimi napravami.

Otroške ročne ure
Priporočljivo je, da našim otrokom zaupamo naprave, ki jih lahko brez težav obvladajo.

Otroške ure ne predstavljajo tveganja za oči, ne povzročajo odvisnosti, ter ne vzpodbujajo slabih navad. Poleg tega pa bodo naši otroci tako lažje spali, saj ne bodo izpostavljeni preveliki količini modre svetlobe, ki je poznana po tem, da otežuje spanec.

YouTube video

Otrokom omogočimo veselo otroštvo

Kljub razvoju tehnologije so osnovna načela odraščanja še vedno enako pomembna. Seveda je dobro, če se naši otroci učijo uporabe novih naprav, saj jim bo tako olajšano življenje. Po drugi strani pa je preživljanje časa zunaj hiše, igranje s prijatelji in športna aktivnost nujna za fizični in mentalni razvoj vsakega mladega posameznika. 

Nakup ročne ure je lahko eno izmed najboljših daril, ki jih bomo kupili za naše otroke ali prijatelje. Na spletu lahko tako izbirate med različnimi urami za moške, ženske in otroke.

Objave iz iste kategorije: