Nakit za prave dame

Nakit lahko tudi poimenujemo!

Barbie, Emma, Nina, Caty, Love in Honey. So to imena oseb? Junakinj iz risanih serij? Prijateljice iz serije Lego kock? Beseda Love je lahko ime, lahko pa pomeni ljubezen in Honey, je to moja draga ali imam morda v mislih kozarec medu? 
Ne, to so vse imena ogrlic. Morda se sedaj sliši to enostavno dolgočasno, vendar pa ima dandanes tudi modni nakit svoja imena, ravno tako kot denimo znamke parfumov ali kolekcije oblek. Tako je nakit lažje tržiti, prodajati, oglaševati in zadržati trajno v spominu uporabnic. Poznamo več vrst nakita, pri nas pa so najbolj popularni uhani, prstani, statement ogrlice, damske torbice in lasni okraski. Vse bolj se uporabljajo tudi piercingi, ki pa so že malce večji poseg v telo, podobno kot tetovaže, zato moramo ta del okraševanja telesa vseeno razumeti drugače.

Nakit

Vsak si lahko kupi svoj kos

Ker je nakit vse bolj dostopen različnih slojem, je jasno, da bo povpraševanje po njem vse večje. S tem ni nič narobe, še več, to je celo zelo dobrodošlo, kajti čudovite ogrlice s fantastičnim leskom ali pa z nešteto perlicami, kristalčki ali v obliki čipke, bodo naredili ženske še lepše in jim prinesle tudi samozavest, ki je tako pomembna v njihovih nastopih v javnosti, pa naj bo to med zagovorom diplomske naloge ali pa med pomembni poslovnim sestankom.

lep-nakit

Izdelovali so ga že v pradavnini

Nakit je kot kažejo raziskave prisoten med ljudmi že praktično od pradavnine, ko so si ga izdelovali še iz kamnov, lesa in kosti. V resnici je tudi danes spet v modi nakit, ki ni nujno narejen iz dragi materialov, kot so zlato, srebro in dragi kamni. Lahko gre le za izjemno lepo oblikovane lesene koščke, ki so povezani med seboj s kvalitetno vrvico ali pa kamenčke, ki so morda samo ročno in lično pobarvani in iz njih naredimo zapestnico za skoraj vsako priložnost.

Kupite si ga le, če vam je res všeč

Idej za nakit je očitno zares veliko, saj ga je danes na policah ogromno. Cena mu je izjemno padla v zadnjih letih in to predvsem zaradi množične proizvodnje v zadnjih letih, prav tako pa zaradi cenene delovne sile v določenih državah. Tako se gre včasih tudi vprašati, kako je lahko neka lepa zapestnica na prodaj za samo 3 evre in kdo je od tega kaj zaslužil, kajti narediti jo je moral nekdo. Neka zmerna cena se mi zdi najbolj primerna, saj se mi razmetavanje z denarjem preprosto ne zdi moralno sprejemljivo, čeravno si nekdo pač lahko privošči plačati denimo pol milijona dolarjev za nek razkošen prstan.

Tako kot pri oblekah in obutvi, pa tudi pri nakitu gotovo velja, da si ga je pametno kupiti le takrat, ko ga res nameravate nositi, saj je to drugače stran vržen denar. Povsem nesmiselno je, da bi imeli nakit doma v škatlici ali v predalu, nosili ga pa ne bi, s preprostimi izgovori, kot so »mora biti prava priložnost« ali pa »nimam obleke, ki bi sodila zraven«.

YouTube video

Moške roke največkrat krasijo moške ure. Te so večinoma kot modni dodatek, marsikateri moški pa jih tudi praktično uporablja.

Objave iz iste kategorije: