Moške denarnice

Moški imajo radi svoje finance dobro urejene, prav tako pa imajo radi urejene svoje denarnice. Za razliko od žensk,ki nosijo v velikih torbicah vse, kar bi jim kadar koli v življenju utegnilo priti prav, v svojih denarnicah pa pravo bogastvo članskih ter klubskih kartic, ki jim zagotavljajo nakupe s popusti, lističe z beležkami in telefonskimi številkami, poslovne vizitke ter stare račune iz trgovine, so moške denarnice precej bolj skromne, urejene in »pospravljene«, zato pa tudi manjše.
Nič nenavadnega, glede na to, da imajo velike ženske denarnice v torbicah veliko prostora, moške denarnice pa so večinoma prilagojene nošenju v žepu suknjiča ali hlač.

Kakšne morajo biti moške denarnice? Ker gre za modni dodatek, pri katerem modnost ni toliko v ospredju kot varnost, velja poskrbeti predvsem za kakovostno izdelavo in praktičnost. Zato je vedno priporočljivo, da so moške denarnice izdelane iz dobrega usnja, ki ima dolgo življenjsko dobo in lahko dobro zaščiti denar, plačilne kartice ter po potrebi tudi dokumente – tudi vozniško dovoljenje ter prometno dovoljenje moški običajno nosijo kar v denarnici. Denarnica naj ima prostor ali dva za bankovce, manjši prostor za kovance (večji količini kovancev se moški zaradi teže v žepu sicer raje odrečejo,), ter seveda dovolj prostora za vse plačilne in druge kartice. Priporočljivo je, da se denarnica zapne na gumb, da je v žepu tesno stisnjena skupaj in se ne odpira.

YouTube video

Moške denarnice visoke kakovosti se pogosto ponašajo z imeni priznanih oblikovalcev in modnih hiš, sicer pa so po videzu skromne oziroma precej nevtralne. Večinoma so enobarvne, da jih lahko moški kombinira k vsem svojim oblačilom, tako za v službo kot za prosti čas.

Kaj pa, kadar prostora za denarnico v žepu ni oziroma bi bila ta preveč moteča? Takrat se velja odločiti za sponko za bankovce ali za majhen usnjen etui, namenjen zgolj eni ali dvema plačilnima karticama. Tako so denar in kartice na varnem in zaščiteni pred trganjem, zlomom in poškodbami zaradi prask, povsem elegantno pa jih imamo lahko shranjene tudi v prsnem žepu suknjiča ali srajce – ne da bi kdo sploh opazil.

Za naše ženske bralke pa bodo bolj primerne tudi torbice.

Objave iz iste kategorije: