Simulator diamantnega prstana – najboljši dodatek k lepi obleki!

Pravijo, da so diamanti dekletovi najboljši prijatelji. Se strinjate?diamantni-prstan

Morda to res velja za ameriško kulturo, kjer je od nekdaj v navadi, da se že za zaroko podari prstan s pravim diamantom, Evropejke (in z njimi Slovenke) pa smo precej bolj skromne. Pravi diamanti so za marsikatero nedosegljivi, saj cena za diamant enega karata doseže tudi deset tisoč evrov, to pa je za naš standard kar velik zalogaj. Kako kljub temu zasijati ob posebnih priložnostih? Odgovor je simulator diamantnega prstana.

Ne, vsekakor ne govorimo o poceni ponaredkih diamantov, kjer je že na prvi pogled jasno, da ne gre za pravo stvar. Simulator diamantnega prstana, diamantnih uhanov ali ogrlice mora sijati tako kot pravi diamant, pomašati se mora s čistostjo in brušenjem, ki sta značilna za prave kamne, saj le tako lahko doseže pravi učinek oziroma prepričljivo odbija svetlobo. Le tako boste lahko ob posebnih priložnostih kot so maturantski plesi, zaroka ali poroka, diploma in podobno nakit nosile ponosno in se zanesle, da bo res prispeval k vašemu videzu.
Če želite izbrati simulator diamanta, se je najbolje najprej nekoliko informirati, saj poznavanje diamantov ni nekaj, kar bi ljudje na splošno obvladali. Pri diamantih se namreč ne upoštevata zgolj velikost, barva in tip brušenja, temveč o kakovosti priča še cela vrsta drugih parametrov, ki vplivajo tudi na ceno – in pri simulatorjih diamantov ni to nič kaj manj pomembno kotpri pravih diamantih.
Preden se odločite za nakup diamanta, s katerim bo poskrbljeno za kakovosten simulator diamantnega prstana, simulator diamantnih uhanov, ogrlice ali morda celo poročne tiare, morate v prvi vrsti izbrati barvo diamanta. Ta je lahko bolj ali manj bela, pogosto pa so diamanti tudi komaj zaznavno obarvani. Tudi simulator diamanta mora biti jasen oziroma čist, saj bo le tako dosegel svoj učinek.

Simulator-diamantnega-prstana
Kaj pa velikost? Če se odločite za kamen v velikosti enega karata, ki jebrušen okroglo, bo imel ta premer malo nad tri milimetre, tehtal pa bo komaj 0,02 grama. Malo, a vendarle dovolj, saj okroglo brušenje zagotavlja največji efekt, kamen pa jepri isti velikosti v karatih videti večji kot pri drugih oblikah. Če ste nekoliko manj klasični, pa se lahko odločite tudi za druge oblike brušenja, na primer za ovalnega, v obliki solze, srca, za štirikotno princes brušenje, markizovo brušenje, asscherjevo brušenje, brušenje v obliki blazinice …
Kadar se odločate za nakit z diamanti oziroma briljanti, pa naj gre za prave ali umetne, je vedno potreben tudi dober premislek o tem, kakšen bo končni videz nakita. Ker diamanti sami po sebi poskrbijo za lesket, je večinoma popolnoma odveč, da je nakit zapleten. Diamanti se najbolje podajo na preproste zlate prstanev obliki klasičnega obročka.
Kaj pravite, se boste tudi sami ob posebni priložnosti, ki zahteva slavnostno in razkošno opravo, odločili za prstan, s katerim boste jemali dih? Verjemite, da se izplača, kajti včasih je bolje biti na videz skromen in preprost, ter zasijati z detajlom, kot pa se postavljati z množico dodatkov, množico materialov in barv. Ja, tudi tu smo Evropejke (in Slovenke) v prednosti. Pravijo namreč, da imamo precej boljši okus kot ženske na drugi strani luže, ter znamo očarati, ne da bi se za to cele dneve ali tedne obremenjevale s tem, kako bomo izstopale kot nekaj posebnega.

 

Objave iz iste kategorije: